Welke trends vormen de toekomst voor de field service en hoe kan u ze toepassen in een veranderende wereld van innovatieve nieuwe technologie, verbonden apparaten en veranderende behoeften van zowel werknemers als klanten?

We nemen alvast deze vier trends onder de loep:

Trend #1: de juiste middelen aan de juiste persoon geven

Het gaat erom dat de field service ingenieur meer krijgt dan enkel de eenvoudige opdracht die hij moet uitvoeren. Door gegevens in de activiteiten van field service ingenieurs op te nemen, kunnen we een taakgerichte ingenieur omvormen tot een competente werknemer.
JB Chong

EMEA Business Development Lead - Dynamics 365 for Field Service, Microsoft

Het wordt steeds belangrijker voor field service om hun technici de juiste middelen te geven in de vorm van nauwkeurige en contextueel relevante informatie, de juiste middelen of onderdelen voor de taak, of toegang tot extra assistentie. Door gegevens en apparaten met elkaar te verbinden, zijn ingenieurs beter op de hoogte en kunnen ze een betere service bieden aan klanten. Tegelijkertijd hebben ze ook toegang tot de informatie die ze nodig hebben, via online hulpmiddelen of snel contact met ervaren personeel. Aangezien meer ervaren technici uit oudere generaties geen werk op het terrein meer verrichten, maakt deze trend continuïteit en schaalbaarheid voor bedrijven mogelijk. De meest competente werknemer hoeft niet in het bedrijf te zijn, want de field engineer kan samenwerken vanaf eender welke locatie of hij kan moderne tools voor toegevoegde en gemengde realiteit gebruiken om hem doorheen zijn taak te loodsen.
Trendsetter van vandaag: Yougenio

Bekijk hoe een geïntegreerd platform en gegevensanalyse, Yougenio hebben geholpen om kosten met 15% te verminderen en ervoor hebben gezorgd dat het personeel altijd op tijd op hun afspraken was:

Trend #2: loskomen van het ‘break/fix’-model

Overal waar we kijken zijn er duizenden verbonden apparaten die met het internet kunnen worden verbonden. Elk van deze apparaten heeft het vermogen om zelf op zoek te gaan naar onregelmatigheden en deze vast te stellen. Vandaag kan u binnen één enkel systeem van het contactcenter helemaal naar de field service gaan, iets wat vijf of tien jaar geleden nog niet mogelijk was.
Ben Vollmer

Global Leader - Dynamics 365 for Field Service, Microsoft

Waar de klant ooit de eerste stap moest zetten, wanneer er zich een fout voordeed of wanneer een onderhoud vereist was, kunnen verbonden apparaten die het ‘Internet of Things’ (IoT) uitmaken nu meer en meer een proactieve aanpak mogelijk maken voor de field service . Vandaag kan het apparaat zelf niet enkel zichzelf controleren en vooraf laten weten wanneer een onderhoud nodig is, maar ook veel meer details en context geven dan normaal gezien zou worden gegeven, waardoor ingenieurs goed geïnformeerd en met het juiste materiaal aankomen. Dit voorspellende onderhoudsmodel verbetert niet enkel de relatie met klantendiensten, maar kan eveneens kosten verminderen dankzij een hogere doeltreffendheid. Het zal bovendien nog meer gaan overheersen naarmate verbonden apparaten meer en meer alomtegenwoordig worden.
Trendsetter van vandaag: Sandvik Coromant

Ontdek hoe Sandvik Coromant IoT inzet om de diensten van zijn technische experten te schalen met voorspellende analysegegevens:

Trend #3: nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk maken met een verbonden field service

Bedrijven zijn genoodzaakt om hun bedrijfsmodellen aan te passen. Sommige bedrijven verkopen bijvoorbeeld hardware in combinatie met een servicecontract. Hun klanten vragen om een andere aanpak, een aanpak die gericht is op de service, waardoor ze hun bedrijfsprocessen en functionele workloads moeten veranderen en de technologie moeten gebruiken om te bereiken wat de klanten willen.
David Brown

EMEA Service Cloud Platform lead, Microsoft

Traditioneel waren field service systemen back-office aangestuurde kostencentra, maar vandaag zijn ze aan het verschuiven om winstcentra of ‘as-a-service’-centra te worden, en de behoeften van bedrijven veranderen snel.

Field service wordt meer en meer een onderdeel van de algemene klantervaring, met klanten die meer informatie over en zicht op activiteiten wensen, en meer en meer bedrijven willen alle niet-essentiële activiteiten uit hun dienstverlening outsourcen en toegang krijgen tot een ingebouwde dienstenreeks. Bedrijven die deze diensten aanbieden, zullen daarom hun technologie moeten wijzigen om aan deze klantvereiste te beantwoorden, die meer en meer gebruikelijk wordt.

Trendsetter van vandaag: Sodexo

Kom te weten hoe een grote digitale transformatie een grotere transparantie voor Sodexo en meer duidelijkheid en kostenbesparingen voor zijn klanten heeft opgeleverd:

Trend #4: moderne hulpmiddelen voor millennial teams

We nemen een jongere generatie technici aan om het werk uit te voeren. Dit houdt ook in dat ze andere verwachtingen hebben. Ze verwachten een app of smartphone die hun workflow regelt.
Ben Vollmer

Global Leader - Dynamics 365 for Field Service, Microsoft

Dankzij een betere doeltreffendheid, vanuit de back-office en op het terrein, kunnen bedrijven ingenieurs en hun klanten beter van dienst zijn en, in sommige gevallen, diensten vanop afstand leveren. Aangezien bedrijven een jongere generatie millennial technici aanwerven, die andere verwachtingen hebben dan de vorige generaties, moeten de beschikbare hulpmiddelen aan hun behoeften voldoen. Deze hulpmiddelen helpen hen dan op hun beurt om de dienstenniveaus te bereiken die huidige klanten verwachten. Ingebouwde, verbonden gegevens en moderne oplossingen houden in dat processen, van inplannen en routing van hulpmiddelen tot het bijwerken van klantendossiers, kunnen worden verbeterd en vaak worden geautomatiseerd zonder dat de normale bedrijfswerking wordt verstoord. Met alle informatie die op hetzelfde apparaat staat, kunnen ingenieurs op het terrein toegang krijgen tot cruciale informatie die normaal gezien beperkt is tot kantoren, om zo beter aan de behoeften van klanten te kunnen beantwoorden.
Trendsetter van vandaag: Handicare

Kom te weten hoe Handicare zijn front- en back-end systemen verbonden heeft, waardoor de personeelsprestaties en klantendienstverlening verbeterd zijn:

Advies nodig?

Creëer een naadloze, complete service-ervaring met Microsoft Dynamics 365 for Field Service. Dankzij de ingebouwde intelligentie kan u serviceproblemen oplossen voordat ze ontstaan, de bedrijfskosten verlagen en positieve ervaringen op locatie leveren.

Gebruik een kant-en-klare oplossing van Microsoft om de mogelijkheden van Dynamics 365 uit te breiden als u unieke vereisten hebt voor uw bedrijfsprocessen of branche.

Wil u meer weten over de Dynamics 365-edities?

Ik zet u graag op weg!

Vraag het aan Lieven!

Lieven Tuytschaever

Lieven Tuytschaever

2 + 5 =

Share This