Kan iedereen bij mijn data? Vraagt de overstap niet te veel van ons? En moet ik in één keer over? Deze en meer vragen over de cloud voorzien we graag van de juiste antwoorden, zodat u met een gerust hart kan profiteren van alle voordelen.

Cloud, cloud computing, outsourcing, Iaas, Paas, Saas: ziet u door de bomen het bos nog? Er is veel verwarring over wat het concept precies inhoudt. En waar verwarring is, daar ontstaan ook vrijwel altijd mythes.

Dat is jammer, want de cloud biedt juist veel kansen, ook voor de boekhouders en administratiekantoren. Daarom zetten we de 6 belangrijkste mythes over de cloud op een rij, aangevuld met de feiten over hoe het echt in elkaar zit.

1. Online kan iedereen bij mijn bestanden komen

Het is een hardnekkige mythe dat bedrijfspionnen, cybercriminelen en overheden zomaar online data kunnen inzien. Bij Microsoft doen we er alles aan om uw data te beschermen. Zo garanderen we dat alleen u bij uw documenten kan, en niemand anders.

  • Door strikte controles en slim ontwerp is het onmogelijk dat uw data ‘vermengd’ raakt met de data van andere bedrijven.
  • Microsoft is de eerste grote cloud-provider die voldoet aan de eisen van de internationale standaard voor cloud-privacy.
  • Al uw data slaan we op in Europa.

2. Lokaal staan bestanden veiliger dan in de cloud

Het is logisch dat u intuïtief meer vertrouwen hebt in uw eigen, zichtbare opslag dan in een onzichtbaar systeem op afstand. Maar: hoe goed beveiligd zijn uw lokaal opgeslagen bestanden nu echt? De cloud is daarentegen helemaal gericht op veiligheid, bereikbaarheid en betrouwbaarheid. Het is dan ook geen toeval dat de Microsoft-cloud ISO-gecertificeerd is.

3. De cloud is een alles-of-niets-scenario

Er is geen enkele noodzaak om in één keer heel uw hebben en houden te verhuizen. De meeste bedrijven volgen een hybride aanpak. Zij starten bijvoorbeeld met hun e-mail. Werkt en bevalt dat, dan volgt bijvoorbeeld het Office-pakket, of de bestanden waar u altijd en overal vandaan bij wilt kunnen.

4. De cloud maakt IT’ers overbodig

De verhuizing naar de cloud betekent vooral dat het werk van IT’ers leuker wordt. Niet langer hoeven zij zich druk te maken over onderhoud van servers en verloren bestanden. Deze technici kunnen zich juist richten op waar zij goed in zijn: oplossingen verzinnen voor de uitdagingen binnen uw organisatie.

Bovendien bespaart de overstap naar de cloud geld. Zo hoeft er veel minder geïnvesteerd te worden in de aanschaf en configuratie van hardware. Ook gaat er geen tijd meer verloren aan updates, zodat iedereen altijd verder kan werken met de nieuwste software.

5. De overstap is te veel voor mijn bedrijf

Natuurlijk is een overstap ingrijpend. Uiteindelijk wilt u gewoon uw werk doen. Om zo snel mogelijk te kunnen profiteren van de voordelen die de cloud biedt, geeft Microsoft bijvoorbeeld tips en informatie over alle technische onderdelen, zoals firewalls en proxies. Ook bieden we online tools aan om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor veel kleinere organisaties spelen zulke uitdagingen trouwens niet of nauwelijks. Hier is het slechts een kwestie van de automatische configuratie volgen.

6. E-mail in de cloud biedt geen voordelen

E-mail is e-mail, toch? Dat wel, maar de software er omheen is vaak complex en onderhoudsgevoelig. Verhuist u de e-mail naar de cloud, dan weet u zeker dat u altijd met de laatste versie werkt. Ook updates en fixes voor de software worden automatisch opgehaald zodra ze beschikbaar zijn. Dat geeft wel net zo’n veilig gevoel.

Outlook biedt bovendien Information Rights Management, zodat u zelf kunt bepalen wie er nog meer toegang krijgen. En met een online inbox van 50 gigabyte kunt u vrijwel altijd nog jaren vooruit.

Een roadmap om naar de cloud te stappen

Het eBook Enterprise Cloud Strategy is uitgebreide handleiding voor bedrijven die op zoek zijn naar beproefde methoden om hun portfolio aan bedrijfsapplicaties naar de cloud te brengen.

Wat als u zowel efficiëntie als innovatie in alle zakelijke domeinen en toepassingen in uw gehele portfolio kon realiseren? Wat als u van de cloud en al zijn bronnen en functies zou profiteren om het effect ‘het geheel is groter dan de som van de delen’ te krijgen? Met een goede roadmap en bewezen strategieën, kan u hiermee aan de slag.

Microsoft heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar wat het betekent om een ​​hele bedrijfsomgeving met een waaier aan applicaties naar de cloud te brengen.

In het onlangs gepubliceerde eBook Enterprise Cloud Strategy van Eduardo Kassner en Barry Briggs, ontdekt u voorbeelden en leerervaringen van zowel Microsoft’s eigen traject als die van onze klanten.

Advies nodig?

Overstappen naar de cloud lijkt eenvoudig, maar is het vaak niet. U begint best met wat u vandaag nodig hebt. Als uw bedrijf groeit en de behoeften veranderen, voegt u pas later nieuwe toepassingen toe.

Ik help u op weg in het kiezen van het juiste licentiemodel. Op verzoek geef ik professioneel advies en begeleid ik u persoonlijk.

Kortom, zet met vertrouwen de stap naar de cloud!

Vraag het aan James!

James Bridges

James Bridges

8 + 1 =

Over de auteur

Microsoft
Kathleen Peeters, gewezen Enterprise Marketing Manager bij Microsoft BeLux wilt bedrijven helpen het volledige potentieel van hun activiteiten te realiseren door zinvolle connecties te leggen met hun klanten.

Share This