Uw persoonlijk netwerk op LinkedIn biedt een schat aan data. Met Microsoft Power BI kan u al deze gegevens in een handig dashboard bekijken. Het resultaat is waardevolle informatie én een beter inzicht in uw LinkedIn-relaties. Ontdek hoe u eenvoudig een dashboard kan genereren in een Power BI-sjabloon (template).

Met dit dashboard kan u:

  • elke positie van uw LinkedIn-connecties doorzoeken, inclusief geaggregeerde posities
  • universele opzoekingen uitvoeren binnen al uw connecties

En nog veel meer… Scrollen door het dashboard is niet alleen handig, het levert bovendien een zeer leerrijke ervaring op!

Stap 1: download uw LinkedIn-data

Login op LinkedIn en ga naar deze link: https://www.linkedin.com/psettings/member-data.

Deze link brengt u naar de tab “How LinkedIn uses your data”. Selecteer “The works: All of the individual files plus more” en klik op “Request archive”. LinkedIn zal u binnen de 24u een download link sturen naar dezelfde pagina. Door “Download archive” te selecteren, zal de download van een ZIP- (of RAR-) bestand automatisch starten (“Basic_LinkedInDataExport_datum.zip”).

Stap 2: pak het bestand uit

Klik rechts op “Unzip / Extract file and folder”. Voor dit dashboard heeft u enkel het bestand “Connections.csv” nodig.

Stap 3: installeer Microsoft Power BI Desktop

Ga naar https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=45331 en download gratis de Microsoft Power BI Desktop (ong. 175 MB).

 

Klik “I agree” en download de template.

Stap 5: importeer het CSV-bestand in Microsoft Power BI Desktop

Open de “Microsoft Power BI Desktop Template (.pbit) en importeer het “Connections.csv“-bestand. Plak de locatie-URL in het dialoogvenster, bijv.: “C:\Users\<yourusername>\Downloads\Basic_LinkedInDataExport_datum” en voeg hier op het einde de CSV-bestandsnaam “…\Connections.csv” aan toe.

De uiteindelijk locatie URL ziet er dan als volgt uit:
C:\Users\<username>\Downloads\Basic_LinkedInDataExport_datum\Connections.csv

Stap 6: bekijk uw dashboards!

 

Advies nodig?

Met een systeem voor Business Intelligence krijgt u niet alleen een zicht op ganse organisatie, maar vooral inzicht in de werking van uw bedrijf. Om het eender welke data, van welke bron dan ook, overal beschikbaar en in één oogopslag. Dat mag u verwachten van dergelijke technologie. Van visuele dashboards, presentaties tot concrete actiepunten.

Wilt u uw datawarehouse inrichten KPI's visualiseren op elk device, waar en wanneer u dit wilt?

Ik licht graag alle mogelijkheden toe van Microsoft Power BI en andere BI-oplossingen, die vandaag op de markt zijn. Op verzoek geef ik professioneel advies en begeleid u persoonlijk.

Kortom, ik zet u graag op weg!

Vraag het aan Willem!

Willem Van Rooij

Willem Van Rooij

9 + 15 =

Share This