De ingebouwde e-mailmarketingmogelijkheid van ClickDimensions biedt gebruikers een intuïtieve ervaring om HTML-e-mails te maken en in bulk te versturen. Alle verzend-, open-, klik- en bounce-gegevens worden zowel gerapporteerd per mailing als op individueel ontvangersniveau. Met eenvoudig te gebruiken editors wordt het creëren van een e-mail kinderspel.

Ingebouwde e-mailmarketing in Microsoft CRM

ClickDimensions’ e-mailmarketing is rechtstreeks ingebouwd in Microsoft Dynamics en werkt zowel met Dynamics 365 als de CRM-versies 2013-2016 in online en door partners gehoste omgevingen.

Meervoudige verzendingsmethoden

Stuur eenvoudig één e-mail naar één enkele lead of contactpersoon, distribueer bulk-e-mails naar een ganse marketinglijst of activeer e-mails om automatisch vanuit een CRM-workflow te verzenden.

Automatische verzending

Stuur automatisch een auto-responder e-mail met bevestiging van zodra een bezoeker een webformulier of enquête heeft ingediend. Alle functionaliteiten hiervoor is ingebouwd in Microsoft Dynamics CRM.

Meer controle met de drag-and-drop, freestyle en aangepaste HTML-editors

Met makkelijk te gebruiken editors kunt u snel uw eigen branding, inhoud en links toevoegen. Upload afbeeldingen en documenten, importeer uw eigen layouts en maak eenvoudig tekst op.

Eenvoudig mooie e-mails opmaken

Het maken van een e-mail met ClickDimensions is kinderspel. De drag-and-drop-editor is een eenvoudige, op een wizard gebaseerde manier om een e-mail zonder HTML-kennis te maken. Selecteer een layout in een keuzelijst, voeg tekst en links toe, pas een ontwerp toe en bekijk de wijzigingen in realtime.

Freestyle en custom HTML-editors

Voor gebruikers die meer controle willen, heeft de flexibele freestyle editor een WYSIWYG-weergave en de optionele mogelijkheid om de HTML te bewerken. De aangepaste HTML-editor is perfect voor de gevorderde gebruiker die 100% controle wil over de HTML-code.

Geavanceerde bewerkingsfuncties

Blokken vergrendelen

Gebruikers met rechten voor locking kunnen individuele blokken “vergrendelen” en voorkomen dat de inhoudsblokken worden bewerkt door iedereen die niet de rechten heeft om blokken te vergrendelen.

Geavanceerde editors voor afbeeldingen

Met de geavanceerde afbeeldingseditor kunt u afbeeldingen wijzigen op een aantal nuttige en creatieve manieren. Net als bij Instagram kun je filters, kaders en andere effecten op de afbeeldingen toepassen.

E-mails personaliseren

ClickDimensions’ e-mailmarketing is volledig ingebouwd in Microsoft Dynamics CRM, zodat u uw e-mails gemakkelijk kan personaliseren met gegevens uit CRM.

InboxCast: maak prachtige e-mails rechtstreeks vanuit uw inbox

Als u snel een marketing e-mail wilt uitsturen zonder eerst een sjabloon te moeten bouwen, gebruik dan de InboxCast-functie. Maak eenvoudig uw e-mail met behulp van Microsoft Outlook, Gmail of een andere e-mailtoepassing, ga naar uw CRM-marketinglijst en klik op het pictogram InboxCast. ClickDimensions geeft u een InboxCast-e-mailadres dat uw marketinglijst vertegenwoordigt. Stuur uw e-mail naar het e-mailadres van InboxCast en uw bericht wordt aan iedereen op de marketinglijst bezorgd.

Split (A/B) testing

Met split testing kunnen marketeers twee versies van hun e-mail testen met verschillende sjablonen, inhoud, onderwerpregels en/of ‘from’ naam of e-mailadres. De twee versies worden de A- en B-versie genoemd. Met ClickDimensions kunt u bepalen welk percentage van de ontvangers welke versie moet ontvangen. U kunt dan opteren of de beter presterende versie automatisch door het systeem of manueel wordt gekozen. Deze versie – A of B – wordt vervolgens naar de rest van de ontvangers verzonden. Gesplitste testresultaten zijn beschikbaar na het verzenden om te zien welke optie beter heeft gepresteerd.

Verbind e-mailmarketing met sociale media

ClickDimensions helpt u bij het samenbrengen van e-mailmarketing en sociale media. Met social sharing kunt u uw e-mailontvangers toestaan uw e-mails te delen via hun sociale profielen en zien welke ontvangers de e-mail op welke netwerken hebben gedeeld. Met sociale koppelingen kunt u eenvoudig de sociale profielen van uw organisatie koppelen aan uw e-mailmarketingberichten zodat ontvangers u snel kunnen vinden op populaire sociale platforms.

Geef uw ontvangers zelf de controle over hun e-mailvoorkeuren

Als u meer dan één mailinglijst beheert, kent u wellicht het gedoe van het beheren van afmeldingen. Idealiter wilt u uw ontvangers de mogelijkheid bieden om op sommige van uw lijsten aangemeld te blijven, ook nadat ze zich hebben afgemeld voor andere lijsten, zodat u de marketingactiviteit met hen kunt verderzetten. Dit is waar abonnementenlijsten van ClickDimensions van pas komen. In plaats van een eenvoudige afmeldpagina waar de ontvanger zich afmeldt voor al uw e-maillijsten, krijgt de ontvanger meerdere abonnementslijsten te zien, zodat hij of zij kan beslissen om op één of meer lijsten ingeschreven te blijven.

Bekijk uw e-mail op verschillende mail clients

Wilt u weten hoe uw e-mail eruit zal zien in de inbox van uw ontvangers voordat u deze verzendt? Met de inbox preview-functie van ClickDimensions kunt u elke e-mail testen en bekijken hoe deze wordt weergegeven in verschillende desktop- en mobiele e-mailclients, waaronder Outlook, iPhone, iPad, Android, Gmail en meer.

Dynamische content: voor elk wat wils

Moet de inhoud van uw e-mail anders zijn voor verschillende ontvangers? Misschien wilt u dat een enkele nieuwsbrief in meerdere talen wordt gepubliceerd. Of misschien wilt u één afbeelding weergeven voor mensen ouder dan 30 en een andere voor mensen onder de 30. Met de geavanceerde functie voor dynamische inhoud kunt u dit alles en meer doen.

Uw eigen domein in de e-mail links

ClickDimensions maakt het gemakkelijk in de e-mail links uw eigen website tonen, niet die van ClickDimensions. Via Instellingen kunt u een subdomeinnaam voor uw links opgeven. U krijgt dan instructies hoe uw webmaster de benodigde wijzigingen kan aanbrengen om dit te ondersteunen met een eenvoudige CNAME-vermelding. Deze functie verbetert de bezorging van uw e-mails omdat alle links dan perfect overeenkomen met uw domein en er bijgevolg niet uitzien als ‘phishing’-e-mails die van een bepaalde afzender lijken te komen, maar eigenlijk afkomstig zijn van een andere.

E-mails die worden afgeleverd

ClickDimensions’ e-mail wordt geleverd door speciale e-mailservers die worden beheerd en gecontroleerd door een team van deliverability experts. Deze e-maildienst biedt reputation monitoring, sender authentication, feedback loop processing en meer. Grote afzenders kunnen op hun verzoek toegewijde IP-adressen hebben.

Deel e-mailsjablonen tussen verschillende CRM-omgevingen

Dankzij de ingebouwde integratie van ClickDimensions met Dynamics 365, kunt makkelijk e-mailsjablonen delen met andere Dynamics 365-gebruikers in andere CRM-instanties. Gebruik de export- en importfuncties binnen ClickDimensions om eenvoudig sjablonen van de ene Dynamics-omgeving naar de andere te verplaatsen. U kunt afzonderlijke of meerdere sjablonen selecteren om te importeren of exporteren.

Op zoek naar nieuwe marketingideeën?

Het eBook “30 Ways to Transform Your Marketing in 30 Days” bevat 30 goed gevulde artikelen met allerlei tips die Microsoft Dynamics-gebruikers helpen om ideale klanten te vinden, te voeden, te converteren en te engageren, op een veel effectievere en efficiëntere manier dan voorheen.

In dit eBook leert u:

  • lead nurturing content creëren
  • personalisatie toepassen in e-mailmarketing
  • wat te posten op sociale media
  • een onvergetelijke klantervaring ontwerpen
  • hoe sms-berichten met uw klanten te gebruiken
  • uw contentmarketingstrategie vernieuwen
  • verkoop en marketing beter met elkaar afstemmen
  • verder gaan dan e-mailmarketing door marketingautomatisering te gebruiken
  • … en meer!

Advies nodig?

Laat uw sales- en marketingmedewerkers dezelfde instrumenten gebruiken. Met Microsoft Dynamics 365 for Sales (CRM) en ClickDimensions stellen ze de juiste prioriteiten.

Het resultaat? Verkoop en marketing zijn voortaan nog beter op elkaar afgestemd.

ClickDimensions is eenvoudig te gebruiken oplossing voor marketing automation die naadloos geïntegreerd is in Dynamics 365. Zo haalt u meer uit uw CRM-systeem en beschikt u meteen over essentiële tools zoals e-mailmarketing, geautomatiseerde campagnes, web intelligence, surveys, webformulieren, landing pagina's, social marketing en zo veel meer...

Wil u meer weten? Ik zet u graag op weg!

Vraag het aan James!

James Bridges

James Bridges

8 + 15 =

Share This