Zet met vertrouwen de stap naar de cloud

Cloudtechnologie vormt de basis van de digitale transformatie. De inburgering van clouddiensten gebeurt wereldwijd aan een ongelofelijk snel tempo. In nagenoeg alle industrieën verandert de cloud hoe mensen werken, waar mensen werken en hoe mensen zaken doen. Kostenbesparing blijft nog steeds een topprioriteit, hoewel schaalbaarheid en flexibiliteit vandaag even doorslaggevend geworden zijn.

Op deze pagina zoomen we in op Microsoft Dynamics 365, de cloud suite die alle financiële, operationele, sales-, marketing- én serviceactiviteiten onder één dak brengt, gebouwd op het Azure-platform en geïntegreerd met Office 365.

Overstappen naar de cloud lijkt eenvoudig, maar is het vaak niet. U begint best met wat u vandaag nodig hebt. Als uw bedrijf groeit en de behoeften veranderen, voegt u pas later nieuwe toepassingen toe.

We helpen u daarom graag op weg in het kiezen van het juiste licentiemodel. Op verzoek geven we professioneel advies en begeleiden we u persoonlijk.

Vindt u niet meteen wat u zoekt? Stel uw vraag online en we beantwoorden ze graag. Volledig vrijblijvend.

In het verleden was er hardware en software, met daarbovenop enkele platformen waarop allerlei toepassingen draaiden. Nu wordt alles met elkaar verweven, wat IT alleen maar complexer maakt. Deze evolutie wordt eindelijk vereenvoudigd door de overstap naar de cloud.

Satya Nadella

Chief Executive Officer, Microsoft

Op deze pagina gaan we dieper in op de mogelijkheden van de volgende producten en technologieën:

GMI group
GMI group
GMI group
GMI group
GMI group
GMI group
GMI group

Investeer in de toekomst

Ook straks even schaalbaar en wendbaar?

In een continu veranderende digitale economie biedt de cloud één groot voordeel: u start met de toepassingen die u vandaag nodig heeft en breidt ze pas uit als uw bedrijf groeit. Met de juiste partner én de juiste technologie, zet u met vertrouwen de stap naar het model van de toekomst.

Is uw bedrijfsinformatie veilig?

Overschakelen naar de cloud betekent dat kritieke bedrijfsinformatie niet meer op uw eigen server staat. Is dat dan minder veilig? Neen, integendeel. De tijd dat u uw datacenter zelf beheert, is simpelweg voorbij. Veiligheid is voor cloudaanbieders daarom ook een topprioriteit geworden.

Hoeveel brengt uw investering op?

Er zijn voldoende redenen om over te stappen naar de cloud. Toch zal de kostprijs van een migratie, de meest doorslaggevende zijn. Voor een realistische inschatting moet u met tal van factoren rekening houden. We gaan alvast in op de vragen die we vaak te horen krijgen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Hieronder zoomen we in op Microsoft Dynamics 365, de cloud suite die alle financiële, operationele, sales-, marketing- én serviceactiviteiten onder één dak brengt, gebouwd op het Azure-platform en geïntegreerd met Office 365.

Kies een platform dat klaar is voor verandering

In het tijdperk van digitale transformatie is het begrip “verandering” de nieuwe standaard geworden. In alle sectoren van het socio-economische leven is er een drastische evolutie aan de gang. Hoe gaat uw bedrijf best om met die impact?

Naar het model van de toekomst

Met Dynamics 365 brengt Microsoft voortaan haar ERP- en CRM-bedrijfstoepassingen onder in één clouddienst. Het is de volgende stap in de ontwikkeling van zakelijke apps.

4 essentiële trends voor field service

Welke trends vormen de toekomst voor de field service en hoe kan u ze toepassen in een veranderende wereld van innovatieve nieuwe technologie, verbonden apparaten en veranderende behoeften?

Zet de stap naar het model van de toekomst

Al uw bedrijfstoepassingen samengebracht in één enkele clouddienst. Dat is Microsoft Dynamics 365, het platform dat financiële, operationele, CRM- en andere bedrijfsapplicaties en productiviteitstools met elkaar verbindt.

Met Dynamics 365 zet Microsoft de volgende stap in de ontwikkeling van zakelijke apps, gebaseerd op het Azure-platform en de Office 365 cloud-suite.

Deze video laat zien hoe Microsoft Dynamics 365 de CRM- en ERP-mogelijkheden combineert in intelligente applicaties die naadloos op elkaar zijn afgestemd. Van de marketing, verkoop en de dagelijkse operationele activiteiten tot de klantenservice en buitendienst.

Het toont de naadloze integratie met Office 365 en zelfs wat er mogelijk is voor uw bedrijf bij het gebruik van HoloLens en IoT-apparaten met Dynamics 365.

Bewaar persoonsgegevens veilig in de cloud

Dankzij de beschikbare tools en middelen in Microsoft-producten en -diensten, kunt u de persoonsgegevens in uw systemen makkelijk lokaliseren en catalogiseren.

Ook het opzetten van een veiligere omgeving en het beheer en de monitoring van persoonsgegevens wordt vereenvoudigd. Zo heeft u alles bij de hand om te voldoen aan de GDPR-eisen inzake rapportage en kenniscontrole.

Over welke producten gaat het concreet?

  • Microsoft Dynamics 365 – Sales, Marketing & Service (CRM)
  • Microsoft Dynamics 365 – Business Central (ERP)
  • Microsoft Dynamics NAV
  • Microsoft Office 365
  • Microsoft Power BI
  • Microsoft Azure

Het probleem zit hem vaak in de verouderde softwareprocessen, die niet met elkaar verbonden zijn en daarom niet toelaten om een digitale strategie te gaan waarmaken.

Olivier Mangelschots

coach en adviseur, Odum.digital

De cloud als ecosysteem

Het durven overschakelen naar een volledige cloud oplossing, waarbij alle processen en systemen makkelijk verbonden kunnen worden in een digitaal ecosysteem, is dé manier om ook morgen even wendbaar te blijven.

Olivier Mangelschots van Odum.digital vertelt waarom u als KMO maar beter kunt inzetten op flexibele IT in de cloud.

Blijf niet investeren in verouderde technologie

Overstappen naar de cloud lijkt eenvoudig, maar is het vaak niet. U begint best met wat u vandaag nodig heeft. Als uw bedrijf groeit en de behoeften veranderen, voegt u pas later nieuwe toepassingen toe.

Maar die overstap boezemt u als ondernemer misschien nog angst in. U worstelt met vragen als:

  • Zetten we onze data in een cloudomgeving of niet?
  • Hoe groot is de investering om over te stappen?
  • Is de cloud wel veilig?
  • Hoe kan ik de huidige omgeving migreren van on-premise naar de cloud?

We helpen u graag op weg met een overstap naar een clouddienst als Microsoft Office 365 of Dynamics 365 en gaan daarom in op de vragen, die we vaak te horen krijgen.

Nog even de feiten op een rij…

3 goede redenen om cloud services te gebruiken

%

van de beslissingsnemers wil naar de cloud overstappen omwille van deze 3 voordelen:

0

schaalbaarheid

kostenbesparing

flexibiliteit

Uw bedrijfsgegevens zijn goed beveiligd

%

ervaart een verbetering inzake beveiliging sinds de introductie van cloud-toepassingen

backup- en herstel is tot 4 keer sneller dan bij lokaal te onderhouden systemen (on premise)

Een aanzienlijke kostenbesparing

%

van de bedrijven heeft kosten kunnen besparen dankzij het gebruik van cloud services

cloud computing is tot 40 keer kostenefficiënter voor een KMO in vergelijking met het runnen van een eigen IT-systeem of -afdeling

Advies nodig? Kies uw gids!

James Bridges

James Bridges

Met meer dan 15 jaar ervaring heeft James een ruime kennis opgebouwd in het ondersteunen van businessprocessen met technologieën en bedrijfsoplossingen voor CRM, ERP en DAM. James zorgt ervoor dat de verschillende gebruikers zo efficiënt mogelijk werken met een applicatie afgestemd op hun taken. Belangrijk hierbij is de integratie tussen verschillende en soms verouderde bestaande applicaties. Vandaag ligt zijn focus vooral op de ondersteuning van verkoop-, marketing- en dienst-na-verkoopprocessen met een CRM-oplossing.

Lieven Tuytschaever

Lieven Tuytschaever

Als communicatiewetenschapper is Lieven geboeid door samenwerken en veranderingsprocessen binnen middelgrote bedrijven. In 2000 starte hij als consultant met ERP-implementaties binnen de Belgische KMO-markt. Maar ook digitale marketing is geen onbekend terrein voor Lieven, vooral als het gaat over de integratie binnen de supply chain van de KMO. Vandaag focust Lieven zich op automatisatie van processen bij service- en installatiebedrijven: een mooi samenspel tussen technologie, processen en mensen.

Koen Bauwens

Koen Bauwens

Van jongs af aan is Koen gepassioneerd door digitalisering. Via het bouwbedrijf van zijn schoonbroer is zijn interesse voor de bouwsector gegroeid. Vandaag focust hij zich op de digitalisering van het bedrijfsbeheer van bouwbedrijven. Ook Office 365 is voor Koen geen onbekend terrein. In Erpe-Mere promoot hij de digitale technologie bij jong en oud, als medewerker van het Fablab (zaken ontwerpen met behulp van o.a. 3D-printers) en als oprichter van de lokale Coderdojo (jongeren leren programmeren).

Willem van Rooij

Willem van Rooij

Dankzij zijn technische achtergrond in 'Informatietechnologie' kan Willem vandaag als sales manager de behoeften van de klant vertalen naar actuele oplossingen. Inzicht verkrijgen is hierbij een sleutelbegrip. Het gesprek met de klant begint vaak met het tonen van dashboards, waarbij relevante gegevens effectief getoond kunnen worden. De analyse en verdieping van deze gegevens leidt tot een gesprek waarbij de inzichten die de klant wil zien, bekend worden. Zo wordt ook de link gelegd naar de oorsprong van deze gegevens.

Tournée 365 is een socio-economisch initiatief van GMI group, gedragen door een associatie van diverse technologie- en business partners, belangenorganisaties, beroepsverenigingen en klanten:

GMI group
Microsoft Partner
QBS group
Pipol
Pipol
TARGIT
Pipol
Tasklet Factory
Pipol
TARGIT
Tasklet Factory
ArchiSnapper
ArchiSnapper
TARGIT
Odum.digital
Pipol
Quadrant Communications
PlataanTV
PlataanTV
Odum.digital
Pipol
Odum.digital