Om bedrijven te helpen bij hun digitale transformatie, organiseerden business school Vlerick en kranten De Tijd en l’Echo eind 2016 een innovatief academisch programma voor 200 geselecteerde kandidaten: Take The Lead. Dit programma ondersteunt voorlopers en nodigt hen uit om eigen inzichten te delen.

Wat moet u absoluut onthouden als het gaat om ‘digitale transformatie’? Die vraag stelden we op de afsluitingsavond van Take The Lead aan vier pioniers: Mieke Neven is Managing Director bij Burocad, een snel groeiende KMO. Marijke Schroos werkt als Director- Customer en Partner bij Microsoft en begeleidt bedrijven bij de digitale transformatie. Stijn Viaene, professor bij Vlerick Business School en KU Leuven, geeft theoretische inzichten mee. Dennis Baar tenslotte, vertelt over zijn persoonlijke ervaringen als IT Director bij Vandemoortele.

Ze geven alvast deze 4 tips mee…

Tip 1: hou het eenvoudig

Digitale transformatie is niet alleen voor technisch geschoolden, maar de hele organisatie moet zich betrokken voelen. Spreek dus een taal die iedereen begrijpt en vermijd hightech taalgebruik dat mensen afschrikt.

Mieke Neven

Managing Director, BuroCad

Tip 2: denk op lange termijn

Vraag u af hoe u op lange termijn uw business kan verbeteren, wat er allemaal nog kan en gaat veranderen op vlak van technologie. Misschien voelt u u nu nog ongenaakbaar, maar is dat over tien jaar nog steeds zo?

Marijke Schroos

Director Customer en Partner, Microsoft BeLux

Tip 3: kijk bij de buren

Het eerste wat een bedrijf moet doen, is kijken naar het voorbeeld van anderen, daar de nuttige informatie uit destilleren en die inzetten om met het hele team aan de digitale transformatie te werken.

Stijn Viaene

Professor, Vlerick Business School en KU Leuven

Tip 4: denk vanuit de klant

Voor je aan digitale transformatie begint, moet u uzelf afvragen hoe u uw klanten nog gelukkiger kunt maken. Kijk welke processen, organisatorische verandering en technologie daarbij kan helpen en zet die zo goed mogelijk in.

Dennis Baar

IT Director , Vandemoortele

Advies nodig?

Net als met de meeste grote buzzwords het geval is, heeft het begrip “Digitale Transformatie” voor iedereen wel een andere betekenis. Termen als Internet of Things (IoT), Big Data, Cloud, Artificial Intelligence, Augmented Reality, etc. worden vaak in eenzelfde adem genoemd. Die digitale en technologische vooruitgang heeft uiteraard ook een impact op uw bedrijf. Is het niet vandaag, dan zeker morgen.

Snel, goedkoop en transparant. Dat is waar digitalisering écht over gaat. Bedrijven die vandaag investeren in technologie die deze trend kan ondersteunen, zullen ook morgen nog doorgroeimogelijkheden kennen.

De hamvraag blijft: hoe zet u die technologie best in voor úw bedrijf? Heeft u niet het inzicht of de kennis?

Geen nood, op verzoek geef ik professioneel advies en begeleid ik u persoonlijk.

Vraag het aan Lieven!

Lieven Tuytschaever

Lieven Tuytschaever

Share This