Wilt u de productiviteit van uw teams verhogen en tegelijkertijd het teamwork aanzienlijk verbeteren? Dan is het van cruciaal belang dat er ook een technologisch platform bestaat om content te delen en samen te werken met mensen binnen en buiten uw organisatie. 

Kies daarom voor een samenwerkingsplatform (Content Collaboration Platform).

Volgens het recentste rapport van Gartner (Content Collaborations Platforms Magic Quadrant – juli 2018) moet zo’n platform vertrouwd en makkelijk in gebruik zijn. Anders zullen de gebruikers deze manier van samenwerken niet adopteren. Net daarom benoemt Gartner Microsoft (opnieuw) als leidende technologieleverancier inzake samenwerkingsplatformen.

Want met Microsoft OneDrive hebben gebruikers de mogelijkheid om bestanden te delen, vanaf eender welk toestel, terwijl het opgeslagen werk wordt beschermd tegen gegevensverlies, kwaadwillende aanvallen en meer.

Tegen 2022 zal 50% van de de middelgrote en grote organisaties een samenwerkingsplatform voor collaboratieve documentbewerking gebruiken als de standaard interactiemethode voor het maken, delen en bewerken van documenten.

Gartner

Content Collaborations Platforms Magic Quadrant, juli 2018

Microsoft OneDrive stelt u in staat veilig vanaf elk apparaat op elk platform vanaf uw desktop, vanop het web of vanuit een mobiele app te werken en is ontworpen om te werken met de productiviteits- en samenwerkingstools die uw medewerkers dagelijks gebruiken.

OneDrive is de Microsoft-cloudservice waarmee u verbinding kunt maken met al uw bestanden. Hiermee kunt u uw bestanden opslaan en beveiligen, deze met anderen delen en overal vandaan komen op al uw apparaten. Ontdek de mogelijkheden in deze korte video…

Meer dan 85% van de Fortune 500-bedrijven werken wereldwijd met OneDrive (en SharePoint). Zo maakt Microsoft haar visie op een ‘connected workspace’ waar. Het gebruik van OneDrive for Business is het afgelopen jaar zelfs meer dan verdubbeld.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Gartner voor het tweede jaar op rij Microsoft erkent als een leider in het Magic Quadrant for Content Collaboration Platforms (CCP-rapport 2018). Microsoft had het hoogste vermogen om de volledigheid van de visie ten opzichte van het rapport van vorig jaar aanzienlijk uit te voeren en aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast wordt Microsoft ook erkend als leider van Content Services Platforms.

Elk jaar evalueert Gartner leveranciers in de ‘files synch & share market’ (nu Content Collaboration Platforms). Er wordt gekeken naar een aantal belangrijke functies op 13 gebieden, waaronder eenvoud en bruikbaarheid, beveiliging en gegevensbescherming, analyse, gebruikersproductiviteit, etc.

Deze erkenning is een verdere indicatie van Microsoft’s toewijding aan haar klanten door ervoor te zorgen dat OneDrive de beste functies voor bestandsdeling en samenwerking biedt, waaronder: 

  • Best met Office 365: OneDrive maakt deel uit van het Office 365-abonnement en is de enige oplossing waarmee u vanuit Office kunt bewerken en co-authoriseren via de browser, mobiele en desktop-apps, samen met intelligente Microsoft Graph Discoveries & Insights
  • Ondersteuning voor een breed gamma aan bestandstypen: naast Office-bestanden ondersteunt OneDrive nu meer dan 270 bestandstypen, waaronder Adobe Photoshop (PSD), Illustrator (AI), Acrobat (PDF), evenals 3D-indelingen en DICOM-afbeeldingen
  • Beveiliging en IT-vertrouwen: OneDrive maakt gebruik van Microsoft-beveiligingsmogelijkheden zoals DLP (Data Loss Prevention), eDiscovery, Bring Your Key (BYOK) en Data Retention-besturingselementen met consistent beheer voor Office 365
  • Flexibiliteit bij de implementatie: klanten kunnen hun implementatiemodel kiezen – cloud, hybride of on-premises – en gebruik maken van gratis Microsoft Fast Track-implementatie-, -adapter- en -migratieservices
  • Cloud leiderschap en compliance: met meer dan 100 wereldwijde datacenters en Microsoft’s wereldwijde netwerkvoordeel – in combinatie met compliance-normen, waaronder ISO 27001, FISMA en EU Model Clauses – biedt Microsoft haar klanten een vertrouwde compliance en beveiliging op bedrijfsniveau

Advies nodig?

Met Microsoft Office 365 blijven uw medewerkers permanent verbonden en werken ze beter samen. Uw IT-beheer wordt er eenvoudiger op – en dat alles voor een vaste maandelijkse abonnementsprijs.

Wilt u meer weten over de verschillende Office 365-apps en -services? Of heeft u vragen over het gebruik van de cloud in uw onderneming?

Ik zet u graag op weg!

Vraag het aan Koen!

Koen Bauwens

Koen Bauwens

5 + 6 =

Share This