Dankzij de perfecte koppeling met het Warehouse Management System en Microsoft Dynamics NAV kunnen er vandaag dagelijks duizenden transacties verwerkt worden bij Roland Europe Group. Als Belgische partner van Pipol, kon GMI group bovendien de implementatie op globale schaal uitvoeren.

Omdat het goederenbeheer recent verplaatst werd van Roland Japan Corporation naar Roland Europe Group, zocht men naar een systeem dat het mogelijk maakte om alle transacties te vatten die plaatsvinden in het eigen magazijn en terug te integreren in de financiële administratie.

Met de hulp van GMI group werd Microsoft Dynamics NAV geïmplementeerd om de facturatie naar de Europese verkoopafdelingen te ondersteunen. De grootste uitdaging was de koppeling van het Warehouse Management System (WMS) met de financiële administratie in Dynamics NAV. De implementatie van het systeem zorgt ervoor dat er vandaag dagelijks duizenden transacties kunnen verwerkt worden in Dynamics NAV.

Eén van de grootste voordelen is het feit dat de volledige stock en inventaris op elkaar werden afgestemd en nu volledig overeenkomen. Alles wat fysiek aanwezig is in het magazijn, wordt dus financieel verwerkt in Dynamics NAV. Een ander voordeel is het feit dat een actie van een magazijnier resulteert in een automatisch verzonden verkoopfactuur naar onze Europese verkoopafdelingen.

De fiscale vertegenwoordiging van Roland Europe Group in België vormde een extra uitdaging. Aangezien alle aan- en verkoop van goederen onderhevig is aan de Belgische BTW-plicht, moest de financiële afdeling in de UK een Belgische juridische rapportering afleggen.

Dankzij de perfecte communicatie tussen de interne Roland-medewerkers en de consultants van GMI group werd het ganse project opgeleverd op 3 maanden tijd. Als Belgische partner van Pipol, kon GMI group bovendien de implementatie op globale schaal uitvoeren. Een perfect voorbeeld van hoe GMI group internationale projecten in samenwerking met Pipol kan realiseren.

Pipol

Advies nodig?

Als Pipol Alliance Partner, is GMI group in staat om grote en kleine bedrijven – die hun activiteiten uitbreiden in andere landen – te ondersteunen met de implementatie van Microsoft Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central (ERP) of Dynamics 365 for Sales (CRM). Tegelijkertijd fungeren we als implementatiepartner voor buitenlandse bedrijven, die een filiaal in België wensen te vestigen.

Pipol ondersteunt reeds jarenlang grote en kleine internationale organisaties over de hele wereld om hun processen, data en systemen te harmoniseren en hun productiviteit en groei te stimuleren.

Bent u van plan om een nieuwe Microsoft Dynamics-oplossing te implementeren in uw ganse organisatie?

Ik zet u graag op weg!

Vraag het aan Willem!

Willem van Rooij

Willem van Rooij

Share This